1april lijn

De beste grappen, eenvoudig uit te halen met je telefoon:

* Loterij gewonnen
* Kattenbelasting
* Mannelijke stripper
* Deuk in de auto
* Sperma donor

Bekijk hier alle telefoongrappen van de de 1 april lijn

Wat is 1 april?

1 april is de dag dat mensen elkaar voor de gek houden. Goed bedoelde grappen worden uitgehaald om iemand in het ootje te nemen.

Volgens de informatie op Wikipedia is 1 april onstaan bij de Franse wijziging van de Gregoraanse kalender. Voor die tijd werd nieuwjaar gevierd van 25 maart tot en met 1 april. Maar vanaf 1582 werd nieuwjaar gevierd op 1 januari. Mensen die deze nieuwe datum vergaten of die het nieuwe kalendersysteem weigerden te aanvaarden kregen op 1 april uitnodigingen voor niet gehouden feestjes, grappige presentjes enzovoort. Dit leidde tot het onstaan van de 1 aprilgrap zoals wij deze hedendaags kennen.

Bekijk hier het overzicht van allerlei grappen die bezoekers hebben ingestuurd. En klik hier voor de hilarische telefoongrappen waar je op ieder moment iemand mee in de maling kunt nemen.

1 april in andere landen

In Frankrijk wordt 1 april poisson d'avril genoemd. In Engelstalige landen wordt het April Fool's Day genoemd, de Duitsers spreken van Narrentag en de Russen hebben het over (Dyen' Doeraka, letterlijk vertaald: de dag van de dommerik) . In sommige Vlaamse streken spreekt men over verzenderke(n)sdag, de dag waarop je iedereen tracht ergens heen te zenden om ze beet te nemen.

Wat is een goede 1 april grap?

Rond 1  april hoor en zie je de wildste en gekste 1 april grappen. Maar wat maakt een 1 april grap nou zo goed en is welke grap wel een echte 1 april grap? Om een goede 1 april grap uit te halen moet je een aantal punten in ogenschouw nemen:

* Als je een 1 april grap uithaalt mag je slachtoffer daar nooit gewond bij raken of andere psychische of fysiek letsel aan over houden.
* Het 1 april slachtoffer moet echt in de maling genomen worden. Hij/zij moet denken dat er iets gebeurd is, of gaat gebeuren, terwijl dit helemaal niet zo is.
* Bij een 1 april grap vertel je achteraf altijd dat het een 1 april grap betrof.

Hoe herken je een 1 april grap?

Rond 1 april ga je wellicht bij elk apart nieuws denken: Is dit een 1 april grap? Of is het echt gebeurd?

* Bij een 1 april grap staat er vaak iets als het volgende bij: Meer nieuws volgt op 1 april. De onthulling is vrijdag om 15:00 uur. 
* Geen of onjuiste bronnen. Het is niet of lastig mogelijk om de echtheid van het nieuws te controleren. Grote kans dat het dan om een 1 april grap gaat.
 


Advertentie

Verstuur een grap per sms

XX
10:57:18 24-05-2022
Hoi NAAM. Ik ben vreemd gegaan afgelopen week, sorry. Ik ben verliefd op die ander ik hoef je niet meer te zien.

Haal deze 1 april grap nu uit